Talent og Elitestruktur i GymDanmark

GymDanmarks Talent- og Elitestruktur skal sikre en dansk gymnastik- elite, der kontinuerligt deltager i og skaber gode resultater ved internationale senior elitekonkurrencer, gennem et øget fokus på talent- og elitearbejdet.

I disse bestræbelser ønsker GymDanmark at støtte de foreninger, der på ansvarlig vis er med til at skabe gode internationale resultater for Danmark, samt støtte de foreninger, der yder et stort arbejde for at højne niveauet i dansk gymnastik gennem en langsigtet, struktureret og ansvarlig talentudvikling. Støtte skal forstås bredt og er dermed ikke nødvendigvis økonomisk støtte. 

Organisering

Den overordnede organisering af GymDanmarks Talent- og Elitestruktur er en decentral struktur. Dette betyder at talent og elitearbejdet bliver udført der hvor gymnasterne er mest og hvor gymnastikken er bedst, nemlig i foreningerne. Formålet med denne organisering skal sikre, at højne niveauet i de lokale gymnastikmiljøer, at skabe et så stort fundament af dygtige trænere og gymnaster som muligt og derved højne sandsynligheden for gode internationale seniorresultater.

Herunder er der mulighed for foreninger at blive talent certificerede. Den endelige certificeringsmodel er under udarbejdelse, mens de overordnede tanker for modellen kan findes i dokumentet GymDanmarks Talent- og Elitestruktur, her

Formål med talent- og elitearbejdet

I GymDanmark vil vi vinde medaljer ved EM, VM og OL på seniorniveau. I bestræbelserne herpå er der også et mål og en forventning om, at GymDanmark er repræsenteret ved internationale elitekonkurrencer og skaber gode resultater.

En stærk og kontinuerlig elite kræver mange gode talenter. Talentarbejdet i GymDanmark har derfor til formål at skabe et større selekteringsgrundlag for gymnastikeliten gennem langsigtet, struktureret og ansvarlig talentudvikling, samt hjælpe gymnaster med at udvikle og opnå deres potentiale. Deltagelse i og resultater ved nationale såvel som internationale konkurrencer for gymnaster skal ses som en del af processen i gymnasternes udvikling og ikke som mål i sig selv. 

Læs om GymDanmarks Talent- og Elitestruktur i sin fulde længde her 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin