Trampolin - gymnastikkens højdespringer

Trampolin er koordination og kropskontrol, med frit svæv i op til 8 meters højde. Trampolin er en populær sport i Danmark og er en af GymDanmarks olympisk discipliner.

 

TRAMPOLIN

Trampolin er meget mere end spring i stortrampoliner. Trampolin er noget, der fascinerer de fleste og ikke uden grund. Søger du en følelse af frihed og fornemmelsen af at kunne flyve, er trampolin måske lige noget for dig.
Mød nogle af danmarks bedste trampolinspringere, her

Kondition, koordination og kropskontrol
Trampolinspring sker i "den store trampolin". Det er en sport, som kræver en overraskende god kondition. Derudover vil du også skulle træne styrke, balance og koordination for at nå målet om fuld kropskontrol i luften. Foreningerne lægger stor vægt på sikkerheden. Det er derfor altid træneren, som afgør, om du er parat til at gå videre med et sværere spring, f.eks. fra en salto til dobbeltsalto. 

Klik her, og find en forening nær dig
Klik her, og find kontaktinfo til Udvalget for trampolin
For mere information om sporten, kontakt sportskoordinator Espen Larsen esl@gymdanmark.dk // 5171 2912

To øvelser á 10 spring
I trampolin konkurrerer man som hold, synkront og individuelt. Konkurrencen består af to såkaldte øvelser, som hver består af 10 spring, som springes i træk. I første øvelse skal alle springerne opfylde en række krav. På den måde sikrer man, at springerne laver øvelser af nogenlunde samme sværhedsgrad, og at de derfor primært bedømmes på, hvor flot og korrekt, de springer. Anden øvelse er fri, så springerne sammensætter selv deres øvelse. Springerne bliver bedømt på, hvor korrekt de springer, og hvor svær deres øvelse er, samt hvor højt de springer. Sværhedsgraden afhænger af, hvor mange saltoer og skruer, der er, og i hvilken position de udføres. 

Leder du efter tilmelding til konkurrencer, reglementer eller licenser?
Find det her, klik ind på GymTranet
 

DOBBELT MINI TRAMPOLIN (DMT)
Foruden den kendte disciplin trampolin som er velintegreret i de danske trampolinforeninger, er DMT en ny aktivitet i Danmark. Opstarten af disciplinen baseret på frivillighed fra trænere, med støtte fra gode samarbejdspartnere, herunder Ollerup Gymnastikhøjskole, Gymnastikefterskolen Stevns, Eurotramp og PE-redskaber. 

En dobbelt minitrampolin minder om en almindelig minitrampolin kendt fra TeamGym, som har fået en horisontal forlængelse. Derved får gymnasten muligheden for at lande anden gang på den vandrette del af redskabet og forsætte med endnu et spring videre ud til landing på en måtte. Deraf navnet, da gymnasten udfører en kombination af to spring efter hinanden. 
I DMT konkurrer man individuet og som hold. Konkurrencen består af to øvelser på hver to spring. Det skal være forskellige kombinationer af spring, og det samme spring må ikke gentages på samme plads i kombinationerne. DMT bedømmes på stil og på sværhed.  

Vil du vide mere om Dobbelt mini-trampolin, så kontakt sportskoordinator Espen Larsen på GymDanmarks forbundskontor

 

Hvad leder du efter?
Brug søgefeltet ovenfor eller kontakt os på forbundskontoret.
Nyheder
Se seneste nyhedsbreve her
Kurser og uddannelse
Kurser og uddannelse
Find inspiration til at blive en endnu bedre træner her
Læs mere her
Gymnastikevents
Uanset om du er bredde- eller konkurrencegymnast, har GymDanmark et tilbud til dig.
Få nyhederne direkte

Tilmeld dig GymNYT - Vi holder dig opdateret ugentligt
Samtykkeerklæring til GymDanmark

Facebook
Følg med på Facebook
Følg os på Facebook og kom tæt på gymnastikken
Youtube
Følg med på Youtube
Følg os på Youtube og se gymnastik når du vil
Instagram
Følg med på Instagram
Følg os på Instagram - Gymnastik i billeder og video
LinkedIn
Følg med på LinkedIn
Følg GymDanmark på Linkedin